Nilla Fischers nick blev segermålet

Dam

Sverige vann över Finland i den andra av matcherna i Algarve cup dock med beskedliga 1-0 (1-0).

- Litet för stillastående spel för att vi ska vara helt nöjda, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Matchen kunde rent av ha slutat 0-0 liksom mot Kina. Början av första halvlek antydde det och Finland hade stundtals initiativet. Många av de finländska spelarna har mött svenskorna i deras klubblag och uppgiften syntes inte omöjlig. Anna-Kaisa Rantanen (Djurgården) och Annica Sjölund (AIK) var ett par ändringar i startelvan jämfört med Tysklands-matchen.
Sara Lindén hade en av Sveriges bästa chanser före pausen när hon kom fri.
Målet nickade Nilla Fischer in i 30:e minuten efter en hörna lagd av Louise Fors.

I andra halvlek bytte Sverige in sin mera rutinerade offensiva spelare såsom Jessica Landström, Victoria Svensson och Therese Sjögran. Jessica ådrog sig dessvärre en lårkaka och tvingades byta.
Lotta Schelin fick stanna kvar på bänken men lär bli med mot Tyskland på måndag.
Åter övertygade försvaret denna gång främst Stina Segerström. I mål stod Kristin Hammarström.
Publicerad 2009-03-06 kl 15:54