Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Nöjd Dennerby varnar för Tjeckien

Tjeckien, Belgien, Wales och Azerbadjan det blir motståndarna i Sveriges VM-kvalgrupp som börjar till hösten. Förbundskapten Dennerby är nöjd men sätter upp ett varningens tecken för Tjeckien.

Sverige och Tjeckien har mötts tre gånger tidigare och Sverige har vunnit samtliga matcher.
I Australien 2000 med 2–0 och i VM-kvalet på bortaplan våren 2007 med 3–2 samt hemmamötet och den avgörande matchen i Växjö samma höst.
– Man skall komma ihåg att vi inte säkrade slutspelsplatsen förrän i sista kvalmatchen mot dem på hemmaplan genom att vinna med 2-0, det är absolut ett lag vi har respekt för säger Thomas.

VM-kvalet börjar till hösten och Sveriges första match blir mot Belgien hemma den 24 september (preliminära matchdagar). Månaden efter den 24 oktober väntar Azerbadjan borta och därefter Belgien borta den 29 oktober.
Vad säger du om den starten?
– Först är jag glad över att det blev den 24 september och inte den 19:onde som det också kunde varit. Om vi går långt i EM så kunde det blivit kort tid för tjejerna att ladda om, så det känns skönt. Resan till Azerbadjan har vi koll på. Det tar 3-4 timmar ifrån Frankfurt eller Wien. Sen blir att åka direkt till Belgien.

Vad tror du om gruppen som sådan?
–Tjeckien har väl kommit längst och blir nog svåraste motståndet men både Belgien och Wales har tagit stora steg i sin utveckling. Självklart måste vi börja analysera motståndarna i detalj när det börjar närma sig.

På papperet ser lottningen lätt ut, vad är din åsikt?
– Att det är en bra lottning och självklart tror jag att vi har en chans att vinna gruppen.

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-03-17 kl 18:27
Annons
Annons
Annons