Norrettan: Första hemmasegern för Sundsvall

Dam

Sundsvalls DFF fick en kanonstart mot Vasalund och ledde med 2-0 efter bara 4 minuter. Det bäddade för SDFFs första hemmaseger med 4-1.

Emma Jonsson och Jonna Wistrand gjorde de båda första målen efter lysande spel, som man av någon anledning tappade.
Vasalund kom starkt igen efter de båda chockmålen men det ville till ett självmål (Emma Ringvall) för att reducera efter 25 minuter.
Sedan slog Jenny Hjohlman till med 3-1 för Sundsvall. Det blev halvtidsresultatet.
Direkt i andra halvlek satte Julia Bhy en frispark i krysset från 25 meter.
Vasalund saknade ordinarie målvakt Senja Mujazinovic mittfältare Karin Sandbrink. Sara Fredriksson och Mia Jalkerud var de spelare som nu bar upp laget i motgångsmatchen.
SDFF hade utöver målen även en ribb- och en stolpträff. Petra Lindblom som byttes in i andra halvlek på mittfältet var riktigt bra.

Publicerad 2009-06-07 kl 23:18