Norrettan: Hörnor visade vägen för Danmark

Dam

Danmarks IF vann bortamatchen mot Älvsjö med hela 5-2 (2-0).

Första halvleks båda mål var resultat av Sofia Fors hörnor, den första till Annelie Carlsson och den andra till Caroline Lundberg - båda nickade bollen i mål.

Irma Helin reducerade för Älvsjö på straff i andra halvlek.
Ett skott avlossat i steget av backen Josefin Sandin från 20 meter gav 3-1 och bara tre minuter senare var det dags för nästa målgivande långskott med Mikaela Björklund som avsändare. Ida Hallgren reducerade för Älvsjö till 2-4. Caroline Lundberg snappade upp en felpassning, sprang ensam mot Älvsjö-målet och gjorde 5-2 för Danmark.
- Roligt för Caroline att göra två mål, hon har haft trubbel med sitt målskytte, säger Danmarks IFs tränare Max Andersson, som fick avstå Anna Torstensson till F16-landslaget.

Andra spelare som steg fram var Julia Lyckberg och Sofia Fors.
Före matchen på Älvsjö ip hölls en tyst minut till minne av Älvsjö AIKs mångårige damlagsledare Lennart "Lelle" Bergquist.
Publicerad 2009-07-04 kl 20:36