Nu har Piteå även bästa målskillnad

Dam

Piteå IF ryckte ytterligare ett steg närmare Damallsvenskan genom att besegra Sundsvalls DFF med hela 6-0 (2-0) i Norrettan inför drygt 1.100 åskådare på hemmaplan.

Utöver de tre poängens försprån gentemot Bollstanäs har Piteå IF nu även två mål bättre målskillnad.
Men i Piteå tar man inte ut något förskott. Hoppet om firande växte när man fick rapport om att Gideonsberg reducerat till 1-2 mot Bollstanäs men närmare än så kom inte västeråsarna.
- Vi hade allt att spela för medan Sundsvall redan hade säkrat sitt kontrakt. Det avgjorde, säger PIFs tränare Håkan Norberg.
Mari Lunqvist inledde målfesten efter 7 minuter. Marisa Brown ökade efter en halvtimme.

Drygt en kvart in på andra halvlek mötte Linnea Gjersvold Maris hörna vid bortre stolpen och ökade till 3-0.

Ännu en hörna gav 4-0, en nick av Mia Nilsson.
Charlotte Nygren hann emellan med 5-0 på ett 25-metersskott men det överträffades av Mias 6-0 från ytterligare tio meter ute på plan.

Piteå IF åker till Västerås för sista matchen och möter ett BK 30 som genom Gideonsbergs förlust redan är klart för fortsatt spel i div 1.
Publicerad 2008-10-11 kl 21:51