Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Nu leder Kristin målvaktskampen

Tyskland avgör vem som ska vakta det svenska damlandslagsmålet - i nästa match. Därför stod Kristin Hammarström i buren mot USA.

När Sverige mötte Tyskland i fjolårets Algarve Cup var Kristin målvakt och släppte in två bollar. Sverige förlorade med 0-2.
- Jag missade litet i en utrusning på första målet och det andra var en straff av Birgit Prinz, erinrar sig Kristin.
Men det fick till följd att hon inte stod i resten av matcherna i Algarve Cup och inte heller i de följande tolv landskamperna 2008 inklusive OS i Kina.
Litet bittert måste det också ha känts att inte få förtroendet ens i landskampen mot Italien som spelades i Örebro. Den fick hon se från bänken. Sverige skulle spela 14 landskamper innan Kristin åter fick chansen mot Finland i år.
- Jag var med till Algarve formellt utanför truppen för att träna. När Ulla-Karin Rönnlund skadade sitt finger plockades jag in. Synd om henne men roligt för mig.

I nästa match mot Tyskland var dock Hedvig Lindahl tillbaka mellan stolparna.
Kristin Hammarström hade kanske förblivit andramålvakt på bänken även i en placeringsmatch om inte Hedvig gjort en tavla och fumlat in Tysklands reducering till 3-2.
Thomas Dennerby tog ut Kristin till finalen mot USA och det visade sig vara rätt när det kom till avgörande på straffar.

Kristin räddade en straff i sin debutlandskamp för ett år sedan när Sverige vann med 2-0 över Norge på Cypern.
Vad kände du när du nu stod öga mot öga med amerikanskorna?
- Ingen press alls utan att det var jag som hade ett övertag, förklarar Kristin.
Hon räddade två och hade händerna på en tredje av de amerikanska straffarna.
- Det var väl ingen som visste var de skulle skjuta och kunnde talat om det för mig så jag hade bara att försöka läsa var de skulle sikta.

USAs förbundskapten Pia Sundhage var även Kristins tränare i KIF Örebro och vet hennes förmåga. Pias enda råd till sina straffläggare skulle vara att försöka placera bollarna, vilket Heather Mitts gjorde så snålt med den sista straffen att den gick stolpe ut.

Damfotboll.com nådde Kristin just när hon kommit innanför dörren hemma i Örebro efter en lång dags resa från Portugal. Lördagen är en vanlig dag på jobbet, träningsmatch med KIF Örebro mot Mallbacken halv elva på Behrn Arena.

Publicerad 2009-03-12 kl 20:18
Annons
Annons
Annons