Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Nytt Norge vill bli Sverigedödare

Laget slogs i spillror inför säsongen. Fem spelare hoppade av det norska landslaget i protest. Nu samlar Nya Norge ihop sig för att slå ut Sverige ur EM.
-Den tidigare konflikten har inte påverkat stämningen i laget alls, säger Norges förbundskapten Bjarne Berntsen.

Det var fem etablerade landslagsspelare från mästarklubben Röa som i höstas valde att bryta med Berntsen och landslaget.

De skyllde på att det var för lågt i tak och att det inte kändes roligt att spela där längre.
När så ytterligare ett par andra spelare valde att sluta av andra skäl fanns det bara spillror kvar av det lag som gick till kvartsfinal mot Brasilien i OS för ett år sedan.

Bjarne Berntsen fick börja om från början och det har tagit sin tid att bygga upp EM-laget. Därför var det kanske inte så konstigt att Sverige i januari kunde vinna med 5-1 när lagen möttes i Spanien. Den gången gjorde Lotta Schelin fyra mål.

När de båda lagen möttes igen i EM-genrepet för ett par veckor sedan såg det annorlunda ut. Norge vann med 1-0 och det svenska anfallet var osynligt en stor del av matchen.
-Vi har jobbat hårt sedan vi samlades i slutet på juli. I och med att laget är så nytt har vi behövt den tiden, säger Berntsen, som beskriver stämningen i laget som mycket bra.

De spelare som lämnat landslaget saknar man inte längre.
-Här är det spelare som är ordentligt motiverade för att spela, säger han.
Fyra från Röa

Fortfarande finns fyra spelare från Röa kvar i landslaget. En av dessa är vänsterbacken Camilla Huse, som ser fram emot att ta hand om Sveriges Kosovare Asllani i kvartsfinalen på fredag.
-Asllani är teknisk och snabb, en bra spelare. Så jag får försöka vara ännu bättre. Jag tror att jag ska kunna stoppa henne, säger Huse, som inte vill gå in på vad konflikten mellan hennes klubbkompisar och landslagsledningen bottnar i:
-Det var väl lite oenighet som det alltid är. Men nu tror jag att det där är uppklarat.

Hon har mycket kontakt med landslagsbojkottarna även nu under VM.
-Ja, jag får en massa sms. Det är nog några av dem som skulle ha lust att vara här, tror jag, säger Huse.

TT

Publicerad 2009-09-02 kl 17:07
Annons
Annons
Annons