Oavgjort i jumbofinalen

Dam

Stattena räddade kontakten med nedflyttningsstrecket men ligger fortfarande under detsamma efter 2-2-matchen hemma mot Piteå IF.

Piteå hade jätteläge att avgöra på straff och öka till 3-0 men Maria Edman i Stattenas mål räddade när hennes kollega i Piteå-målet Stephanie Labbé inte sköt bättre än att Maria kunde rädda. Då hade gått 23 minuter av matchen.
Redan efter en kvart tog Piteå ledningen på ett självmål som krediterades June Pedersen men bollen styrdes in av Stattenas Mia Westerblad, men det skulle jämna ut sig i andra halvlek.
Kaylyn Kyle ökade med ett skott till 0-2 efter June Pedersens högerhörna bara fyra minuter efter matchens första mål.
- I slutet av första halvlek tog Stattena över. I andra flyttade vi fram positionerna, säger PIFs tränare Peter Grundström.

Stattena IFs tränare Marianne Miettinens syn:
- Tempot var inte så högt. Vi stressade inte. När Maria räddade straffen fick vi en extra injektion. Piteå hade en snabb högerkant och vi fick byta in fräscha spelare för att få stopp på de uppspelen.

Stattena fick en lyckad start på andra halvlek med reducering redan efter två minuter. Caroline Pettersson var inne i hetluften framför Stephanie Labbé men PIFs back Emelie Lövgren var sist på bollen som slank in till 1-2.

En av Stattenas inbytta spelare var Elinor Klang och det var hon som nickade in kvitteringen efter 58 minuter.
Sedan blev det mycket kamp. Domare Sara Persson, Rävlanda, hade väögrundad anledning att dela ut hela sju gula kort, varav fem till hemmalaget.