Ohotad svensk seger över Kina

Dam

Man höjer inte på ögonbrynen numera när Sveriges damlandslag besegrar Kina som är en skugga av tidigare årgångar.2-0-segern i Jönköping var inte i underkant.<>

br style="clear:all;" />Litet bekymmersamt såg det ut i första halvlek som slutade 0-0. Tempot var lågt, det svenska passningsspelet plottrigt och det närmaste att ta ledningen var genom ett självmål men bollen styrdes strax utanför.
Lotta Schelin kom inte med i spelet
Varken Hedvig Lindahl som stod i mål i första eller Kristin Hammarström som stod i andra fick visa sin klass.
Det gjorde emellertid backen Sara Thunebro med sina offensiva initiativ. Bäst på plan var Caroline Seger, lagets motor.
LdB FC Malmö-duon Nilla Fischer och Therese Sjögran var anonyma. Nilla var den första av de båda att bytas ut tio minuter in på andra halvlek. Therese Sjögran hade fem minuter tidigare skarvat in 1-0. Kosovare Asllani startade anfallet, hittade Lotta Schelin ute på högerkanten, Victoria Sandell Svensson missade inlägget men Therese dök upp vid bortre stolpen.

Man kunde ha önskat av Kina att det svenska försvaret hade satts på svårare prov. Debutanterna Karin Lissel och Lina Nilsson visade att de är lika bra som de mera ordinarie innehavarna av deras positioner. Lina var för övrigt nära att göra mål när hon avslutade en raid med skott i ribban.
Kosovare Asllani låg bakom 2-0-målet, dribblade sig emellan två backar och sköt. Jessica Landström (inbytt) styrde in returen.
Synd att regnet skrämde bort ett stort antal åskådare så att publiksiffran hamnade strax under 3.000.
Publicerad 2009-07-19 kl 22:09