Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Oklart med Sankalas fortsättning i Umeå

Kvällens match på Gammliavallen tog Umeå IK till Champions League-kvartsfinaler i mars. Men vem som har tränaransvaret då är fortfarande en öppen fråga.

Mika Sankala ville inte ge några klara besked på den
efterföljande presskonferensen.

- Jag är i förhandlingar med klubben, var hans enda svar på spekulationerna om att detta var hans sista match med UIK.

Mika Sankala värvades från GIF Sundsvall i Superettan när mångårige tränaren Andrée Jeglertz lämnade för herrallsvenskan. Han kom till en klubb som hade fyra raka SM-guld och förväntningar därefter - men som också kom till spel utan sin stora fixstjärna från tidigare säsonger.
Marta hittade utmaningen i USA och fick med sig fler spelare till andra sidan Atlanten. Samtidigt drogs Hanna Ljungberg med skadebekymmer och tvingades sluta i somras. Umeås sportsliga ambitioner stördes också av ekonomiska problem.

Sammantaget blev det en mellansäsong för de senaste årens dominanter men det slutade ändå med en allsvensk andraplats och säkrat Europa-spel både till våren och nästkommande höst.

- Med tanke på de omdömen vi fick före säsongen, att vi inte skulle ha en chans är jag nöjd med att vi reser och visar att vi är med och spelar om det, sade Mika Sankala sammanfattningsvis om Umeås spel 2009.

Om Sankala lämnar Umeå lär visa sig inom den närmaste tiden. Att han däremot skulle överge sin matchklädsel är dock knappast troligt. Ikväll som vilken annan fotbollskväll som helst sågs Sankala mana på sina spelare i kortbyxor.

Text: Fredrik Hasselgren

Publicerad 2009-11-11 kl 23:09
Annons
Annons
Annons