Olivia Schoughs mål räddade gruppsegern

Dam

Sveriges F18/91-landslag är klart för nästa kvalomgång i EM efter 1-0-segern över Tjeckien i sista gruppspelsmatchen i Estland.

Olivia Schough (Kopparbergs/Göteborg) gjorde det viktiga målet två minuter in på andra halvlek.
Den långa crosspassningen slog klubbkamraten Catrine Johansson, som spelade högerback. Olivia smekte kontrollerat in bollen i det tjeckiska målet.

I förra matchen gjorde Olivia tre mål mot Estland.
- Hon har märkbart förbättrat sin fysik, noterar förbundskapten Calle Barrling. '
Och den behövde alla plocka fram för det blev en tuff match i synnerhet sista kvarten när Tjeckien flyttade upp för att försöka få till en kvittering. 1-1 hade betytt att istället Tjeckien vunnit gruppen. Det var alltså knappa marginaler.

- Men jag kände ändå ingen direkt oro eftersom vi istället fick kontringslägen, säger Calle Barrling.
Bollen kunde förstås även ha studsat Tjeckiens väg på den dåliga planen.
- Därför satsade på crossbollar. Det är säkrare.

Tilda Heimersson (Linköpings FC) är lagets play-maker. I den här matchen märktes det att Josefine Alfsson (LdB FC Malmö) också spelat ishockey. Hon tog för sig ordentligt. Josefine och Tilda kompletterar varandra bra. Sanna Svensson med sitt säkra huvudspel i backlinjen gav trygghet när Tjeckien började pumpa in höjdbollar.
Sverige fick åka till Estland utan de båda först uttagna målvakterna. Ersättaren Madeleine Wakt, IFK Värnamo, höll nollan med den äran.
Publicerad 2009-09-24 kl 19:09