Olyckligt slut för Kristianstad

Dam

Det började bra för Kristianstads DFF i bortamötet mot Sunnanå. Det slutade desto sämre med 4-2-förlust.

- Första halvlek gjorde vi det mesta rätt och en bit in på andra. När vår målvakt Maria Edman dessutom räddade en straff kändes det som att det var vår match, men istället gick luften ur laget, säger KDFFs tränare Ulf Palmquist.

Första chansen i matchen var Kristianstads när Susanne Moberg prickade Sunnanå-målets ribba efter bara 8 minuter. Lina Johansson sköt i Kristianstad-målets ribba 10 minuter senare.
KDFF tog ledningen fyra minuter senare när Frida Pettersson spelades fram av förra Sunnanå-spelaren Erla Arnardottir.
Efter drygt en halvtimme kvitterade Mirjam Marklund efter att Maria Edman i bortamålet tvingats lämna retur.

Susanne Moberg var olycklig med sina avslut. Sammanlagt fyra riktigt bra chanser missade hon.
Fem minuter före halvtid rann Perpetua Nkwocha igenom Kristianstads försvar och gav Sunnanå 2-1-ledning som dock hann kvitteras av Kia McNeil innan det blåstes till paus. Det var en nick efter Johanna Jönssons frispark.

Det hade gått bra drygt fem minuter av andra halvlek när Sunnanå fick straff. Maria Edman gjorde en utmärkt räddning på Perpetua Nkwochas skott. Men bara några minuter senare slog Mirjam Marklund till igen med 3-2. Tre minuter senare avgjorde Anna Bodén. Det båda spelade fram till varandras mål.
Förlusten betyder att Kristianstad nu har närmare till nedflyttningsstrecket än till Sunnanå som lämnade grannskapet.
Publicerad 2008-07-10 kl 00:00