Piteå långt från repris i Umeå

Dam

Vårmötet mellan Piteå IF och Umeå IK slutade 1-1, men det resultatet var neflyttningslaget inte i närheten av på bortaplan. Umeå IK vann programenligt med 5-1 (3-0).

- Vi spelade för föreningen och för att vi som tvåa i Damallsvenskan ska få vara med även i nästa UEFA Women´s League, sammanfattar UIKs tränare Mika Sankala.
- En match där det känns angeläget att mest framhålla den kollektiva insatsen.
Den föregick i ett för hemmalaget behagligt tempo. En viktig match väntar redan på onsdag, returen mot Rossiyanka.
Därför bytte Mika Sankala redan i halvtid det framgångsrika paret Sofia Jacobsson - Johanna Rasmussen mot Ramona Bachmann - Emmelie Konradsson.

Madelaine Edlund öppnade upp för Sofia Jacobssons 1-0 redan efter 9 minuter med en kantrusch och skott som Piteå-målvakten Stephanie Labbé tvingades lämna retur på.

Matchen levde ännu efter att Lisa Dahlkvist skjutit en straff i ribban förorsakad av att Elaine blivit fälld. Men fem minuter senare blev det ändå 2-0 genom Madelaine Edlund efter Johanna Rasmussens inlägg. Ytterligare två minuter dröjde det innan Johanna punkterade matchen efter att Lisa spelat fram henne i luckan mellan två Piteå-backar.
Mami Yamaguchi hann göra 4-0 innan June Pedersen reducerade i 70:e minuten sedan J ennifer Nobis nickpassat fram bollen.
De båda inbytta Ramona och Emmelie låg bakom 5-1-målet, Emmelie Konradsson satte returen på Ramonas skott.
Publicerad 2009-11-07 kl 17:54