Potsdam vann tyskt klassikermöte

Dam

2.460 bänkade sig i FFC Frankfurts Brentanobad-stadion för prestigemötet mot Turbine Potsdam. Det är andra tider nu, gästerna vann med 2-1 och har fortfarande chans till Bundesliga-slutseger.

Det har inte FFC Frankfurt trots att man dominerade i första halvlek. Framför andra förra djurgårdaren Ariane Hingst, som i förra matchen gjorde come-back från start efter långtidsskada, behärskade mittfältet och stod för många av framspelningarna. Potsdam fick inrikta sig på kontringar. Dessa beredde dock inte Nadine Angerer i Frankfurt-målet några problem. 0-0 stod sig i halvtid.

Frankfurts anfall saknade tyngd. Som en blixt från klar himmel kom därför att Potsdam tog ledningen efter 63 minuters spel. Monique Kerschowski bröt fram på högerkanten och hittade Anja Mittag med ett inlägg i mitten varifrån hon iskallt gjorde 0-1.

Visserligen jämnade Potsdam ut spelet men ändå kom 0-2 överraskande när Babett Peter nickade in 0-2 11 minuter före slut.
Fyra minuter före slut reducerade Kerstin Garefrekes med ett skott från 14 meter.
Vem som vinner Bundesliga är fortfarande öppet mellan Bayern München, turbine Potsdam och FCR 2001 Duisburg.

Text: Volker Lieberum
Publicerad 2009-05-18 kl 11:36