Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Prioritet Finans vd:s känga åt svenska klubbar: "Vi går inte in i några jävla konkursbon någon mer gång"

Foto: Scanpix

Prioritet Finans sponsrade Tyresö.
VD:n Nils Wiberg är chockad över klubbens ekonomiska kris - och skickar en känga åt svenska idrottsföreningar.
- Om inte idrotten skärper till sig så kommer man att förlora hur många sponsorer som helst, säger han till fotbollskanalen.se.

Prioritet Finans är bland annat IFK Göteborgs storsponsor och i februari 2013 gick företaget in och sponsrade Tyresö. Nu - nästan ett år senare - är den damallsvenska klubben i en ekonomisk kris med en skuld på 7,8 miljoner kronor och hotas därför av tvångsdegradering.

- Det kom som en chock, ungefär som om man hade fått en hammare i huvudet när det här hände med Tyresö. Man blir ju så ledsen, säger Prioritet Finans vd Nils Wiberg till fotbollskanalen.se.

Nils Wiberg berättar att han kommer att vara extra försiktig i framtiden innan han kliver in och sponsrar idrottsföreningar. Samtidigt menar han att svenska idrottsklubbar måste skärpa till sig, annars riskerar man att gå miste om stora pengar.

- Idrottsklubbarna får skärpa sig. Om du ska sponsra en idrottsklubb så måste klubbarna lämna balans och resultaträkningar varje månad. Om vi ska gå in och sponsra med pengar och allt så måste vi veta vad det är vi sponsrar. Då måste vi veta att idrottsklubbarna har ordning på sina räkneskaper, annars ska man inte sponsra de här klubbarna, säger han.

- Det kommer Prioritet att göra i framtiden, vi kommer ha stenkoll på klubbarna vi sponsrar, på deras ekonomi. Vi går inte in i några jävla konkursbon någon mer gång. Det är en renlighetssak. Vi måste ställa krav på sportklubbar lika väl som vi ställer krav på företag i det här landet, de får faktiskt gå någon ekonomiutbildning och lära sig hur man sköter räkneskaperna många av de här. I framtiden kommer vi göra stenhårda kontroller innan vi går in i några idrottsföreningar.

Tidigare i veckan skrev fotbollskanalen.se att Ljungskile SK har haft 120 ärenden hos Kronofogden. Nils Wiberg blir irriterad när han får höra om det.

- Ja, du märker ju själv. Jag skulle aldrig sponsra ett bolag som är i den situationen. Det kommer att ställas krav på det här. Jag har pratat med många sponsorkollegor. Om inte idrotten skärper till sig så kommer man att förlora hur många sponsorer som helst, om man inte har ordning på sin ekonomi och ser till att man har kompetensen. Man får ju rätta mun efter matsäck, säger han.

Publicerad 2014-03-14 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons