Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Proffsdebut för Therese Sjögran

Dam

I Malmö var hon den stora stjärnan, spelaren allt kretsade kring. I nya proffsklubben Sky Blue blir det annorlunda för Therese Sjögran.
- Jag kommer att få anpassa mig mer eftersom det finns fler spelare som vill vara drivande.

Efter tio säsonger, varav den senaste gav det så efterlängtade SM-guldet, bröt landslagsmittfältaren Therese Sjögran upp från Malmö för Sky Blue i den amerikanska fotbollsligan, WPS.

På söndag premiärspelar Sky Blue mot Philadelphia på hemmaplan.

- Om man jämför med Malmö så är det fler individuellt skickliga spelare här. Samtidigt har vi inte haft lika länge på oss att spela ihop oss så det är svårt att veta var vi står, säger Sjögran, som fyllde 34 år på fredagen.

"En utmaning" Precis som i Malmö spelar hon på kanten, men annars är mycket nytt.

- Jag kommer att få anpassa mig mer eftersom det finns fler spelare som vill vara drivande. Men det kommer inte att bli några problem, jag har ganska lätt för det.

ANNONS

TT: Vad har laget för mål med säsongen?

- Vi har faktiskt inte pratat om det, men alla matcher blir som en seriefinal. Det är annorlunda mot i allsvenskan där de sämre lagen var mycket sämre. Här räcker det inte att gå 70-80 procent för att vinna. Det blir en utmaning.

Missar matcher

Sjögran är utlånad till New Jersey-klubben. När det amerikanska mästerskapet är avgjort i slutet av augusti återvänder hon till Malmö och kan därmed vara med i både den damallsvenska slutspurten och i Champions league.

- Det är en jättebra lösning, kunde inte blivit bättre.

Att klubbytet kom under ett mästerskapsår tycker Sjögran också är bra eftersom hon som proffs kan koncentrera sig fullt ut på fotbollen.

Lika lyckat är det inte att WPS, till skillnad från exempelvis damallsvenskan, inte gör uppehåll för VM i sommar. Det gör att Sjögran, Caroline Seger och de andra storstjärnorna missar matcher med sina lag.

ANNONS

- Det har med tv-rättigheter att göra. Vad jag förstår är det jättestora pengar inblandade, säger Sjögran.

Publicerad 2011-04-08 kl 14:58

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto