Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Proppen ur för LdB FC i Skåne-derbyt

Dam

Inom loppet av fyra minuter förvandlade LdB FC 0-0 till 3-0-ledning i Skåne-derbyt mot Kristianstads DFF. Det slutade 4-0 (0-0)

Trots att det var derby och inte minst för att tre av LdB FCs tongivande spelare genom många år Therese Jönsson samt de båda landslagspelarna Caroline Jönsson, 80 landskamper, och Therese Lundin 57 landskamper gjorde sin sista match för föreningen kom inte mer än 666 personer till Malmö IP för att se laget lägga ännu en tredjeplats i Damallsvenskan till den redan långa raden. Publiken som kom fick se en stundtals underhållande match efter att Emma Stålhammar spräckt nollan i 73:e minuten med att klacka in bollen efter hörna - inte olikt Zlatans klassiska.

De första sex minuterna hade LdB Malmö tre skott utanför mål, Therese Lundin två och Therese Sjögran en chans.

ANNONS
Kristianstads första kom efter 8 minuter genom Frida Petersson som sköt utanför.

Hörnan som Therese Sjögran lade i 49:e minuten blev så pass farlig att bollen hamnade framför fötterna på Nilla Fischer men Sandra Wahldén lyckades få undan bollen. På returen höll sig Pavlina Scasna framme och sköt från 25 meter i ribban.
En kvart in på andra halvlek bytte LdB FC ut Maria Aronsson och in kom Emma Stålhammar.12 minuter senare klackade hon in 1-0. Minuten senare kom 2-0 genom Pavlina Scasná som sköt på volley från 20 meter rakt upp i nättaet. I matchens 76:e minut hittade Pavlina Scasná Nilla Fischer som gjorde 3-0 på matchens snyggaste mål från 15 meter rakt upp i vänstra krysset. I 90:e minuten fastställde Emma Stålhammar slutresultatet till 4-0 framspelad av Pavlina Scasná.

Sofie Persson i KDFF och Therese Sjögran i LdB FC utsågs till matchens lirare.
ANNONS

LdB:s tränare Jören Pettersson:
- Vi började bra med tanke på förutsättningarna men det blev sämre. Bytena i andra halvlek gav effekt och vi fick bättre fart på passningsspelet. Som nykomling har Kristianstad gjort en väldigt bra säsong utan en massa nyförvärv från världens alla hörn. Det bevisar att det går att nå resultat även med inhemska spelare. Vi själva har tagit 51 poäng och det är mer än på flera år. Vi har kunnat hota Linköping och Umeå. Det var tio dagar i juni vi hamnade efter genom 1-1 mot Djurgården 0-0 mot KIF Örebro och 2-1-förlust mot AIK. På de senaste 11 matcherna har vi 10 segrar och bara en förlust. Vi har byggt väldigt mycket på det här laget. Det behövw dock en bredare trupp med fler spelare som har vinnarskalle och en spetskvalité som t.ex Marta. Det är inte gjort på en vecka eller två. De tre spelarna som avtackades idag har bidragit med riktigt viktiga kunskaper och vi är tacksamma för vad de gjort för oss.
ANNONS

En mycket rörd Therese Jönsson sade efter matchen.
- Beslutet att jag ska sluta har vuxit fram under hela året. Mycket tid har man lagt ner under 11 säsonger. Vi har bra träningar och förutsättningar, men en vinst har saknats och en vinst kan ge fler vinster.

Caroline Jönsson:
- Om bara Linköping kunnat klanta till det lite hade vi haft andraplatsen. Men vi lyfter oss och gör en bra säsong. Jag har många minnen med sig från alla dessa år och sett utvecklingen av damfotbollen i stort. Jag har satsat hela mitt hjärta i föreningen. Det kommer att ta en månad på mig och fundera över de alternativ som finns för mig framöver.

Text: Anders Bystedt
Publicerad 2008-10-18 kl 20:30

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto