Riktigt, riktigt lovande LdB FC

Dam

LdB FC vann med hela 3-0 över danska mästarlaget Bröndby IF när LdB Sport Cup inleddes i Växjö på fredagkvällen.

Dessutom kostade Therese Sjögran på sig lyxen att bränna en straff.
Det var spänd förväntan på i synnerhet nya brasilianska Renata. Hon dominerde inte spelet som en Marta men gav ändå några prov på teknik och bollkänsla utöver vardagskosten.
Tränare Jörgen Petersson gladde sig åt offensiva försvarare som tvekade att följa med upå i anfall när tillfälle gavs. Förtjänt utsågs mittbacken Christina Örntoft till matchens lirare.
Malin Levenstad har flyttat ut som högerback och hon är i den form som gjorde henne till landslagsspelare före skadan i fjol.
Bröndbyspelarna fick jaga boll i högt tempo första halvlek. Det enda skottet på mål hade så när kunnat gett utdelning. Stéphanie Öhrström nådde att tippa Emma Madsens långskott över ribban.

Två minuter senare, strax före halvid (matcherna spelas 2 x 35 minuter) gav Pavlina Scasna LdB FC ledningen med ett långskott i krysset från kanten.
Lina Nilsson, offensiv yttermittfältare, var nära att öka i början av andra halvlek.
Det blev istället planens snabbaste spelare Manon Melis som efter att ha vunnit bollen vid mittlinjen själv rusade mot mål och ökade till 2-0.
Therese Sjögran som ofta fanns i främsta linjen blev fälld och tog själv straffen. Okoncentrerat sköt hon över.
På tilläggstid fastställde Nilla Fischer 3-0 på en retur från Nera Smaijis frispark.
Bröndby har en rejäl generationsväxling. Nu fick mest backlinjen en rejäl genomkörare.Line Röddik rensade bra i i mitten. Therese Nielsen täckte upp bra på sin vänsterkant.
Publicerad 2009-02-20 kl 20:18