Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rutin och talang stannar i LFC

Linköpings lag börjar ta form allt mer inför nästa säsong. På tisdagen gjorde klubben klart med både rutin och talang i form av mittfältaren Maria Karlsson och forwarden Jonna Andersson.

– Två spelare som vi absolut ville ha vårt lag nästa säsong, säger Bengt Ekholm.

Den rutinerade och landslagsmeriterade ytterbacken och mittfältaren Maria Karlsson har skrivit på för kommande säsong samtidigt som framtidslöftet Jonna Andersson ritat på för 2+1 år.

– Det känns jättebra att vi har de här två tjejerna i laget nästa säsong. Två tjejer som också kommer från vårt närområde, säger Bengt Ekholm, sportansvarig i Linköpings FC.

Maria Karlsson har varit med i gamet länge och är den som tillsammans med Charlotte Rohlin varit med om LFC:s resa från division 1-lag till mästarklubb. Maria som under större delen av sin karriär spelat till vänster på mittfältet, blev under fjolåret omskolad till back med gott resultat. I henne får LFC ytterligare en högklassig spelare i sitt lag och en spelare med en fantastisk vänsterfot.

– "Mia" har en vänster som är unik i Damallsvenskan, säger Bengt Ekholm.

16-åriga talangen Jonna Andersson är en spelare som LFC hoppas mycket på i framtiden. Talangen från Mjölby fick känna på hetluften redan under det här året och kommer med all sannolikhet ta nya steg under 2010.

– Jonna är en mycket snabb forward som vi tror väldigt mycket på, säger Bengt Ekholm.

Thorsten Frennstedt/damfotboll.com

Publicerad 2009-12-30 kl 10:07
Annons
Annons
Annons