Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Schelin väntar med medaljdröm

I jakten på svensk EM-succé kan inte Lotta Schelins betydelse underskattas. Med bara dagar till premiären känns toppformen nära.

- Matchen senast var det besked jag ville ha, säger hon.

Förbundskapten Pia Sundhage har lagt ned mycket krut på att Lotta Schelin ska komma till EM i sitt allra bästa slag.

En förkylning i början av EM-lägret befarades sätta små käppar i hjulet för formtoppningen.

Men två mål och en målpassning i genrepet mot England var ett tydligt svar på tal från Schelin, som är en stjärna som strålar inför EM-premiären mot Danmark.

- Jag har en jättebra känsla verkligen. Både för mig själv och truppen överlag, den här styrkekänslan, säger Schelin, 29, inför söndagens träning på Rambergsvallen i Göteborg.

Som landslagets i särklass största namn får Schelin leva med mycket uppmärksamhet och press på sig under hemma-EM. Ett faktum som Lyonanfallaren inte har problem att hantera, men samtidigt inte triggas av.

- Jag är inte som Zlatan, som han har förklarat att han blir igångtriggad på skit. Jag försöker fokusera på mitt och vara i mig, säger Schelin.

- Med rutin så lär man sig väldigt mycket. Är man trygg i sig själv och sitt fotbollsutövande så blir det liksom inte konstigt, det blir ingen skillnad från hur det har varit tidigare. Jag vet vad jag kan och ska jobba stenhårt för att få ut så mycket som möjligt under EM.

Schelin mästerskapsdebuterade i OS 2004 och sommarens EM blir hennes åttonde stora turnering. Onsdagens premiär mot Danmark blir en nyckel i jakten på en gruppseger, som skulle ge landslaget ett väldigt gynnsamt spelprogram från kvartsfinal och framåt.

- Har man en stabil seger mot Danmark så har vi ju lagt grunden för att ta oss vidare. Då kan man spela mer avslappnat sedan och det är klart att det vore positivt, säger Schelin vars inre är fullt av positiva bilder inför EM.

- Det handlar om små bilder när man sätter bollen eller när laget har gjort ett fantastiskt anfall, eller när slutsignalen har gått och vi har vunnit. Vad som helst. Men jag har inte riktigt gått hela vägen. Jag står fortfarande på lineupen och är jävligt redo.

Bilden av sig själv med en EM-guldmedalj runt halsen får helt enkelt vänta.

- Det känns lite overkill att börja med det redan nu. Det är en lång väg dit.

En Lotta Schelin i form är i alla fall en bra början.

Publicerad 2013-07-07 kl 13:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons