Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Schelin vill avsluta i Sverige

Först ytterligare tre år i Lyon.
Sedan kan Lotta Schelin tänka sig spel på hemmaplan.
-Helst Göteborg. Det skulle vara fantastiskt att få avsluta i Sverige, säger hon.

Nyligen skrev hon på ett nytt treårskontrakt med Lyon. Men det fanns andra alternativ. Landslagsstjärnan fick erbjudanden såväl från andra franska som internationella klubbar som ville värva henne.
-Hade jag velat iväg så fanns det väldigt många alternativ men det var inte så att jag på allvar sökte upp dom. Det var Lyon som gällde och det handlade mest bara om att vi skulle komma överens, säger hon till TT.

Schelin kom till Lyon hösten 2008. Under tiden i Frankrike har hon varit med om hur klubben blivit ledande inte bara i Frankrike utan även i hela Europa även om det i år blev förlust (0-1 mot Wolfsburg) i Lyons tredje raka Champions League-final.

Skitbesvikna

-Vi är ju skitbesvikna såklart men det är bara att gå vidare. Det är otroligt det vi gjort tidigare och vi har nu bara förlorat en match på tre år. Det är inte så att vi ska börja tänka om.
-Att klubben ville ha mig kvar, tillsammans med att jag själv vill fortsätta med den satsning som Lyon gör, var viktigast i mitt beslut.
Schelins kontrakt sträcker sig över ytterligare tre år vilket gör att hon skulle kunna spela åtta säsonger i Lyon.
-Det är ju fantastiskt länge. Jag trodde nog inte att jag skulle komma till den punkten.
Schelin fyllde 29 år i februari. Stora målet är självklart EM i sommar på hemmaplan och där lördagens landskamp i Linköping mot Norge blir ett viktigt test för henne och resten av laget. Efter att kontraktet med Lyon går ut kan hon se en fortsättning i Sverige och att cirkeln sluts i Göteborg.

Premiär i Göteborg

-Helst Göteborg. Man har ingen aning om hur de ser ut för dom då men det skulle vara fantastiskt att få avsluta i Sverige.
-Rent spontant känns det som att jag kan tänka mig Sverige efter att det här kontraktet går ut.
Två på förhand klara chanser ges dock redan i sommar att spela i Göteborg, först i premiären den 10 juli mot Danmark, därefter i mötet mot Finland tre dagar senare.

Publicerad 2013-05-30 kl 11:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons