Seger bäst på planen i Tyresös utklassning

Dam

Med en månad kvar till fotbolls-EM visar Sveriges lagkapten storform.
Caroline Seger låg bakom både ett mål- och en målgivande passning när Tyresö besegrade Kristianstad med 5—1.

- Till sist vill jag säga att Caroline Seger är matchens absolut bästa spelare.

Så sade Tyresös tränare Tony Gustavsson efter 5—1-vinsten mot Kristianstad och möttes av applåder.

Den landslagsaktuella mittfältaren bäddade för segern när hon stod för första målet i den nionde minuten. Marta slog en passning till Seger som gjorde en dragning och placerade bollen bakom landslagsaktuella Hedvig Lindahl i Kristianstadmålet. Hennes andra mål för säsongen.

- Det är stort av honom att säga det. Det är ju någonstans han man litar på i alla lägen så säger han att man har varit bra och det känns så, så känns det ännu bättre. Jag är glad att han ser det, säger Caroline Seger om tränarens beröm.

"Ingen prestige"

Seger låg även bakom andra målet när hon i 29:e matchminuten spelade fram Veronica Boquete som fick till en fullträff på halvvolley.

Förbundskapten Pia Sundhage beslutade i höstas att Caroline Seger återigen skulle få axla rollen som lagkapten i landslaget. I klubblaget är det däremot Johanna Frisk som innehar bindeln.

- Det känns bra. Jag har varit lagkapten förut så det är inget konstigt. Det är ganska naturligt för mig som person också, säger Caroline Seger.

Nytt är att hon kommer att få dela lagkaptensbindeln tillsammans med Lyon-anfallaren Lotta Schelin.

- Så är det. Det är ingen prestige i det. Ibland känner man för det och ibland inte. Och ibland kör vi varannan match. Det diskuterar vi. Som sagt, inte prestige utan vi bara kör.

Jönssons sista match

Kristianstad reducerade till 1—2 strax innan paus. Men i 51:e minuten ökade Tyresö på ledningen genom Christen Press. Amerikanskan blev tremålsskytt när hon också gjorde 4—1 i 82:a minuten och femte på tilläggstid.

Före detta landslagsmålvakten Caroline Jönsson, 35, spelade karriärens sista match med sitt Umeå på söndag. Hon fick dock ett tråkigt avslut — förlust med 0—3 mot Vittsjö.

Kopparbergs/Göteborg bortaslog Piteå med 2—0, Linköping besegrade Mallbacken med 1—0, Jitex slog Örebro med 1—0 och Malmö besegrade Sunnanå med 2—0.

Publicerad 2013-06-09 kl 19:34