Seger tvåmålsskytt när Sverige VM-kvalvann

Dam

Azerbajdzjan satte upp en tät mur defensivt, men det hjälpte inte. Sverige vann VM-kvalmatchen i Baku med 3-0.
-En dag på jobbet, säger tvåmålsskytten Caroline Seger till fotbollförbundets hemsida.

Sveriges damlandslag i fotboll vann också den andra matchen i VM-kvalet. På lördagen besegrades Azerbajdzjan med 3-0 på bortaplan i Baku.

Lagkaptenen Caroline Seger inledde och avslutade målskyttet och däremellan agerade Jessica Landström 2-0-skytt. Men det tog 39 minuter innan nollan var spräckt.
-De bara försvarar, försvarar, försvarar. I andra halvlek var de inte på vår tredjedel av planen en enda gång, säger Sveriges förbundskapten Thomas Dennerby till fotbollförbundets hemsida.

Någon större fara bakåt var det alltså inte, och tre mål räckte gott för seger. Men det borde kanske ha blivit större siffror.

-Det blir lätt ofokuserat när man möter ett så pass dåligt lag. Ska man klaga på nåt så hade vi väl kanske lite dålig precision i avsluten, säger Dennerby.

VM-kvalet fortsätter på onsdag med bortamatch mot Belgien, som Sverige hemmaslog med 2-1 i slutet av september.
-Belgien är ett bättre lag och det är lättare spela mot ett lag som åtminstone springer som man förväntar sig, säger Caroline Seger.