Segermål i slutsekund för Kristianstad

Dam

Antonia Göransson hade andel i alla Kristianstads DFFs mål när Sunnanå besegrades med 3-2 (2-1) Det sista gjorde inbytta Holmfridur Magnusdottir på tilläggstid, ett tungt mål i nedflyttningsstriden.

I ett kylslaget Kristianstad tog hemmalaget DFF emot Sunnanå SK på inför 354 tappra åskådare. De fick se en händelserik match.
Fast Sunnanå inledde bäst. Efter sex minuter gjorde Perpetua Nkwocha 1-0. Hemmaförsvarare träffade varandra när de skulle rensa undan bollen framför straffområdet men bollen studsade "Peppes" väg och hon kom helt fri med Sandra Wahldén i hemmamålet.
Sex minuter senare sköt Linda Fransson strax utanför.

Två nästan identiska anfall inom loppet av en minut visade på svagheter i Sunnanås försvar. Båda gångerna startades anfallen av Erla Arnardottir med djupledspassningar via Margret Lara Vidarsdottir till Antonia Göransson som inte fick till avslutningarna mot Barbara i Sunnanås mål.

Kvitteringen till 1-1 kom efter 38 minuters spel. Antonia Göransson löpte in från vänster och mötte Susanne Mobergs diagonalpassning som skar genom Sunnanås backlinje. Den var inte helt säker och flera gånger hittade Kristianstad igenom med djupledsbollar som så när gett frilägen.
Matilda Forslund hade Sunnanås därnäst bästa avslut, ett skott Sandra Wahldén räddade till hörna samt en överraskande lobb i ribban.
I den 45:e minuten kom matchens snyggaste mål genom Sofie Persson som fick på ett kanonskott. Åter stod Margret Lara Vidarsdottir och Antonia Göransson för förspelet. Antonia beredde hela tiden Sunnanås högerback Sandra Berggren flera överraskningar. Inlägget var perfekt för Sofia att klippa till direkt på rullande boll och ge KDFF ledningen med 2-1.

Sunnanås första chans i andra halvlek att kvittera liknade situationen då "Peppe" gjorde 1-0 men den här gången sköt hon utanför.
Kristianstads DFF var det spelförande laget i andra halvlek. I synnerhet Gudny Björk Odinsdottirs tekniska och säkra spel på vänsterkanten imponerade. Det var hon som efter att ha dribblat tre Sunnanå-spelare passade till Antonia när hon sköt ribba ut. När inbytta Erika Karlsson provade några minuter senare var det ribba in och 2-2. Målet gav Sunnanå en tillfällig injektion.

- Jag kunde bara inte acceptera att vi skulle tappa poäng i en av våra bästa matcher och därför gick vi för ytterligare ett mål trots att klockan stod på 90 minuter, sade Antonia efter matchen.
Hon serverade Holmfridur Magnusdottir - som normalt är startspelare men inbytt sista 20 minuterna - passningen som gav 3-2.
- Skickligt att ta emot bollen och skjuta så kontrollerat, sade Antonia.
Hon spred beröm även till mittfältaren Margret Lara Vidarsdottir.
- Jag har spelat tillsammans med Therese Sjögran och Margret Lara är lika bra.

Hanna Marklund, Sunnanås lagkapten:
- Kristianstad hade bra omställningar. Vi började bra men var inte lika effektiva som Kristianstad.

Även i fjol när Kristianstad mötte Sunnanå gjordes segermålet på tilläggstid. Frida Pettersson (Sjöfors) satte straffen som gav 3-2.
Det skilde 1.257 åskådare mellan fjolårets och årets publiksiffra.

Text: Anders Bystedt & Thorsten Frennstedt
Publicerad 2009-10-11 kl 20:36