Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sensationen i CL-finalen - skrällförlust för Lyon och Schelin

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lotta Schelin hade chansen att bli historisk.

Men Lyon missade sin tredje raka Champions League-titel.

- Det känns tomt, säger den svenska stjärnan till Eurosport efter 1-0-förlusten.

Ralf Kellerman, Wolfsburgs tränare, hade läst in sig ordentligt och rätt — och lyckats förmedla sina taktiska order lika framgångsrikt. Wolfsburg packade mittfältet med folk, pressade hårt, störde och skavde och lät inte Lyons mittfältare få den tid de är vana vid.

- Wolfsburg gjorde det svårt för oss. De var starkare, taktiskt skickliga, och vi kom inte upp på vår normal nivå, sade Lotta Schelin till Eurosport efter matchen.

Så såg det ut första kvarten.

Med en gnutta större skicklighet och tur kunde tyskorna ha gett Lyon ännu större svårigheter i jakten på den tredje bucklan. Nadine Kesslers bakåtspark smet precis utanför och Conny Pohlers kapades när hon var på väg att rycka till sig ett friläge.

Borde fått rött kort

Hon fick inte ens frispark av domaren Teodora Albon. Nu var rumänskan konsekvent i sin ovilja att fingra i skjortfickan efter korten. Pohlers eftersläng på Lyons briljanta speluppbyggare Camille Abily var inte bara ful och farlig, den borde ha gett tyskan ett rött kort.

Lyon jobbade in sig i matchen, tog över mer och mer. Amandine Henrys nick nuddade stolpens utsida, Ivonne Hartmann rensade undan Megan Rapinoes skott i sista stund, Abily lyfte över i ett fint läge och tränaren Patrice Lair sparkade i gräset i besvikelse.

- Wolfsburg är ett bra lag och i dag hade vi inte marginalerna på vår sida, sade Schelin.

Lotta Schelin själv då? Hårt bevakad kom landslagsstjärnan, som gjort sju mål på fem matcher i Champions League fram till finalen, loss två gånger före pausen, men båda avsluten stoppades av Alisa Vetterlein i det färska tyska mästarlagets mål.

Lair bytte in schweiziskan Lara Dickenmann till andra halvlek och fick en helt annan fart på vänsterkanten. Lyon skruvade upp trycket, skapade chans på chans men fick inte hål på det välordnade tyska försvarskollektivet. I stället svängde finalen.

Straff efter hands

Abily haltade av, Wolfsburg kom i fler och längre attacker och ett inlägg landade olyckligt på mittbacken Laura Georges högra arm. En annan domare än Albon hade kanske friat, men rumänskan blåste och pekade på straffpunkten i 73:e minuten. Martina Müller gick på kraft — och där och då gick drömmen om en historisk Champions League-trippel i kras för Schelins "Les Fenottes".

- Det är tomt, det kändes som vi dominerade matchen, tyckte Schelin.

Efter Turbine Potsdam, Duisburg och Frankfurt blev Wolfsburg fjärde tyska klubb att vinna titeln. Och fjärde tyska klubb att vinna vid första försöket.

Lyon: Bouhaddi - Bompastor, Renard, Georges, Franco - Nécib, Henry, Abily - Rapinoe, Schelin, Thomis.

Wolfsburg: Vetterlein - Wensing, Henning, Hartmann, Popp - Kessler, Goessling - Blasse, Jakabfi, Muller - Pohlers.

Publicerad 2013-05-23 kl 23:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons