Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ska hämta in tio poäng: "Inte omöjligt"

Dam

Göteborg ligger långt efter Malmö i damallsvenskan - men tränaren Torbjörn Nilsson tror att klubben kan nå guldet ändå.

TT: Ni är tio poäng efter serieledande Malmö. Det är ganska mycket?

- Ja, men å andra sidan var det tre matcher där vi spelade oavgjort, mot Linköping, Örebro och Kristianstad. Där tappade vi sex poäng då Malmö vann. Och vi ser ju på programmet att Malmö har ett ganska tufft program till att börja med, på papperet i alla fall.

TT: Så det känns inte hopplöst?

- Nej. Men jag hade hellre haft en ledning med tio poäng, haha. Det är synd för damallsvenskan om det blir så här. Det får inte bli som det var för Umeå på sin tid, att de gick ifrån med halva säsongen kvar och redan hade vunnit serien. Det får inte bli så. Så vi gör allt för att rädda spänningen i serien.

ANNONS

TT: Vad talar för att ni ska kunna gå ikapp och förbi Malmö?

- Att vi har en bra form, det är väldigt avgörande för oss. När vi har bra form så har vi ett fantastiskt passningsspel och kommer ofta till mycket målchanser och gör många mål. Vi måste ju vinna våra matcher. Vi förstår ju att på de åtta matcher som är kvar måste vi vinna minst sju matcher, och det är nog så hektiskt i damallsvenskan. Men vi är ju beroende av att Malmö måste tappa några poäng.

TT: Är främsta målet i dagsläget att behålla andraplatsen och säkra en plats i Champions league?

- Ja, i dagsläget är det ju det. Sen ser vi ju att (Kosovare) Asllani och (Louise) Fors har gått till Linköping, så det är ju en tuff motståndare vi har bakom oss.

TT

Publicerad 2010-08-13 kl 10:07

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto