Smakstart för U21/23-landslaget

Dam

Sverige fick en smakstart i Nordisk Turnering för U21/23-landslag när man besegrade Skottland med 3-0. Första målgörare blelv Madeleine Edlund.

Förbundskapten Malin Andersson var förstås mycket nöjd med segern.
-Vi hade bestämt oss för att ta initiativet ifrån start. Vi spelade fysiskt och gav inte Skottland mycket utrymme i första halvlek, som jag tycker att vi dominerade totalt.

Sverige pressade rejält och skapade många chanser. Det tog en halvtimme innan Madeleine Edlund kunde ge Sverige ledning.
-Fram till dess hade vi lyckats få till en hel del avslut. Maddes mål var frukten av att vi stressade deras målvakt till ett misstag i ett uppspel.

Fem minuter in i andra halvlek tryckte Nazanin Vaseghpanah in 2-0 med vänstern, snyggt framspelad av Lina Nilsson som hittade "Naza" med en genomskärare från vänster in i straffområdet.

-Det var ett snyggt mål och starkt gjort av "Naza" att klara att slå in den målvakten långa hörn, berättar Malin.

Nio minuter senare ökade Emma Stålhammar på till 3-0.

Ni var överlägsna i första halvlek men i andra fick Skottland lite bättre grepp om spelet och satte lite press på er?
-Dom hittade sina positioner bättre och fick stundtals tag i mittfältet men vi har trygghet i vårt spel men både målvakten Stephanie Öhrström och hela backlinjen var stabila i försvarsarbetet.

Vad är du annars mest nöjd med idag?
-Att vårt passningsspel fungerade, att vi lyckades variera uppspelen och anfalla både på kanterna och via mitten. Det mesta klaffade idag och jag är mycket nöjd, avslutar Malin.

Nästa omgång i Nordisk Turnering spelas på torsdag och då möter Sverige Finland.
Publicerad 2008-07-15 kl 22:30