Snopen svensk förlust mot Kanada

Dam

Först en kvittering via stolpen och ett smalben. Sedan segermålet via en höft på tilläggstid.
Två tursamma baklängesmål gav Sverige en 1-2-förlust mot Kanada.
-Lite snopet känns det ju, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Mot USA fick Sverige nöja sig med oavgjort, 1-1, efter en sen kvittering. Mot Kanada på tisdagen gick det än värre.
Först kvitterade inhopparen Chelsea Buckland med smalbenet till 1-1 på en stolpretur med en kvart kvar. Sedan fick Christine Sinclair bollen på höften på tilläggstid och ordnade en kanadensisk seger.

-Det var lite slumpmål. Dessutom kom Lotta (Schelin) i princip fri i slutsekunderna och hade chans på 2-2, men missade, berättar Thomas Dennerby.
-Oavgjort hade kanske känts lite mer rättvist, särskilt eftersom jag tycker att vår andra halvlek var betydligt bättre än den första.

Jessica Landström ordnade det svenska ledningsmålet med en snygg volleyträff på en hörna i den första halvlekens slutsekunder. Det blev även några bra målchanser i andra halvlek, men visst finns det lite kvar att jobba med i anfallsspelet inför OS i sommar, medger Dennerby.

I stället är det försvarsspelet som sticker ut i de båda matcherna under den korta Nordamerikaturnén för damlandslaget i fotboll.
-Totalt sett är det försvarsspelet jag är mest nöjd med, helt klart.