Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Söderettan: Dalsjöfors målvakt räddade poäng

Dam

I en svårspelad match med stark motvind för båda lagen i var sin halvlek, spelade QBIK och Dalsjöfors oavgjort 1 – 1.

Innan matchen drog igång fick hemmalagets Sofia Falkmar pris dels för sina insatser i klubblaget men även för de i F17-Landslaget som vann guld i Nordisk flickturnering nu under sommaren.

QBIK öppnade starkast och Dalsjöfors målvakt Sofia Löfdahl fick hett om öronen. I den 19:e minuten fick hade Stina Björkström en första chans men Sofia räddade. Sekunderna brände till igen men även den gången räddade Sofia. I den 28:e minuten var det Elsa Hellstrand i QBIK som drog det kortaste strået mot Dalsjöfors-målvakten.

Först i den 38:e minuten hade Dalsjöfors sin första chans, men här räddade QBIKs målvakt Maria Yatrakis enkelt. I slutet av första halvleken kom Stina Björkström åter ensam med Sofia Löfdahl men sköt rakt på henne.

ANNONS

QBIK startade andra halvleken med två klockrena ribbträffar i den 55:e och i den 60:e minuten.
I den 67:e fick Dalsjöfors Lisa Nilsson en gratischans, men Maria Yatrakis räddade. En kvart före slut tog Dalsjöfors ledningen genom just Lisa Nilsson. Minuten senare lyckades äntligen Stina Björkström kvittera efter en frispark. Hon utsågs till matchens lirare utsågs i hemmalaget och i bortalaget Lisa Nilsson

– Resultatet känns jättesurt, för vi spelar bra. Vi har ribbträffar och frilägen, medan Dalsjöfors hade bara en riktig målchans, säger Jan ”Addidas” Svensson, tränare i QBIK.
- Vi spelar bra, men får inga mål. Så länge vi skapar är det lugnt inför fortsättningen, men vi borde ha tagit tre poäng idag. Nu tar vi en match i taget och vi ska försöka ta poäng mot Jitex till helgen. Men tre oavgjorda matcher på raken skapar ingenting.
ANNONS

– Det var inte lätt att spela i den här vinden för något av lagen idag, säger Ethem Muameleci, tränare i Dalsjöfors.
- Innan vi fick vårt mål hade QBIK flera chanser. Om de fått ett mål då hade vi fått det svårt. 1 – 1 här i Karlstad får vi vara nöjda med. Man får beundra tjejerna som spelar så bra idag. Nu kommer dagsformen och vinna rätt matcher att avgöra hur det går i fortsättningen. Vem som får stanna kvar kommer nog att avgöras i de sista matcherna. Men jag hoppas att det blir både vi och QBIK.

Text: AnnaKarin Johansson
Publicerad 2009-08-16 kl 18:54

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto