Söderettan: Dalsjöfors säkrade kontraktet

Dam

Två mål av Malin Fors alldeles i slutet av första och början av andra halvlek blev grunden till Dalsjöfors 2-1-seger över Linköping Kenty.

Matchen var helt jämn. Linköping Kenty förde de första 20 minuterna. När Dalsjöfors ännu ledde med bara 1-0 var Linköping Kentys Veronica Hoferkova fri med Dalsjöfors-målvakten Sofia Löfdahl som gjorde en av flera fina räddningar. Hon hade hjälp av stolpe när Madelene Nordén drog iväg sitt skott även det i första halvlek.

Malin Fors 2-0-mål var en straff efter hands.
Maria Svenssons långa inkast var upphov till Linköping Kentys reducering genom Sara Gustavsson drygt en kvart före slut. Resten av matchen bjöd på målchanser åt båda håll.
Emma Ekman hade 2-2 på gång, å andra sidan hade Linnéa Hultqvist chansen att göra 3-1 för Dalsjöfors.

- Skönt att Dalsjöfors GIF kommer att spela i Söderettan även nästa år och att de två sista matcherna saknar betydelse, säger segrarlagets tränare Ethem Muameleci som slutar efter den här säsongen.
Publicerad 2009-10-03 kl 19:18