Söderettan: Isabella Bergh tvåmålsskytt för Tölö

Dam

Tölö hamnade i underläge mot Linköping Kenty redan efter tre minuter men vände matchen till seger med 3-1 redan före halvtid.

Det inträffade två udda händelser varav Linköping Kentys ledningsmål var den ena. En lång boll från Maria Svensson som befann sig ungefär i jämnhöjd med mittlinjen fick en helt oväntad studs och lurade Tölö-målvakten Johanna Andersson.
Den andra ovanligheten var utvisningen av Julia Strahl, som för övrigt gjorde 1-1 på ett friläge.
- Julia fick sitt andra gula kort för att hon lade en frispark för snabbt. Alla stod uppradade och Julia sköt. Det skulle hon inte ha gjort, berättar Tölö IFs tränare Martin Skogman.
Det innebar att Tölö tvingades spela i numerärt underläge hela andra halvlek.
Med två minuters mellanrum slog Isabella Bergh till och gjorde 2-1 på ett friläge och 3-1 på helvolley i nättaket efter en hörna.

Båda lagen saknade viktiga spelare av olika anledningar bl a flicklandslagsuppdrag.
- Jag tror att det jämnade ut sig, säger Martin Skogman och framhåller sin vänsterytter Carolin Karlsson.
- Härlig inställning löpvillig och snabb hela matchen.
Publicerad 2009-08-15 kl 18:09