Söderettan: Jitex ångar på

Dam

Bortamatch mot Mallbacken brukar inte vara någon lätt match för något lag. Söderettans Jitex klarade dock att vinna mot trean Mallbackens IF med övertygande 2-0.

Över 600 personer fick se Jitex ta tag i taktpinnen ifrån start.
-Ja vi hade både stolp- och ribbträff i inledningen av matchen innan Kristin "Krickan" Karlsson kunde göra 1-0 i den 24:e minuten, berättar Jitex tränare Hans Prytz.

"Krickans mål var frukten av en djupledspassning som "Krickan" tog emot och iskallt lobbade över målvakten. "Krickan", som har Göteborgsklubben Azalea som moderklubb, går emot sin bästa säsong i Jitex.
-Hon har haft en grym utvecklingskurva detta året och hon kan bli ännu bättre. Tid, tålamod och träning är tre saker som kan föra henne mot högre höjder, menar Hans Prytz.

Fyra minuter senare ökade Sofia Karlsson på till 2-0 en ledning som Jitex behöll matchen ut. Ni leder Söderettan ganska övertygande och idag mot tabelltrean spelade ni säkert och utan att vara riktigt hotade av Mallbacken. Vad säger du om er prestation idag?
-Vi har säkerheten själv i målet Jenny Olsson och för att i övrigt fatta det kort så sprang vi fortare, oftare och längre än Mallbacken. Vi var helt enkelt bättre om du frågar mig och nu gäller det att hålla formen även till den sista matchen hemma mot QBIK nästa helg.

När tio matcher spelats av Söderettan har Jitex tio poäng tillgodo på tabelltvåan Öster som har en match mindre spelad.
Publicerad 2009-06-21 kl 18:36