Söderettan: Jitex bara en poäng ifrån Damallsvenskan

Dam

Toppmötet i Söderettan mellan Jitex och Vittsjö slutade 5-1 i Jitex favör men det stod 1-1 i halvtid.

Det tog bara nio minuter för Jitex att ledningen hemma på Åbyvallen i Mölndal. Elin Carlsson kom fri i straffområdet och chippade över Vittsjös målvakt Sonja Fransson. Därefter har Jitex ett rejält tag om matchen dock utan att den riktiga effektiviteten infann sig. Chanserna avlöste varandra därför kommer kvitteringen som en kalldusch för Jitex. Vittsjös Charlotte Bergstrand jagade en förlupen boll ner mot Jitex kortlinje och slog ett inlägg som seglade in över Jenny Olsson i mål.
1-1 stod sig halvleken ut och i andra halvlek fick Jitex en drömstart när Elin Carlsson fälldes inne i straffområdet och domaren blåste för straff.

Kajsa Tornfalk gjorde mål på den följande straffen och gav Jitex ledningen för andra gången i matchen.

Sex minuter senare ökade Kristina "Krickan" Carlsson på till 3-1 efter friläge där hon rundade målvakten och la in bollen i mål. Fyra minuter senare kom Sofia Karlsson i friläge och spädde på till 4-1.
-Då var det kört för oss, erkänner Robert Grandén, tränare i Vittsjö, efer matchen.
-Att slå Jitex är oerhört svårt och man måste verkligen spela på sitt max om man ska lyckas med det på deras hemmaplan i Mölndal där dom är väldigt starka. Vi hade extra stora bekymmer idag då vi saknade ett par spelare som låg hemma i influensa. Men så är det och idag fick andra spelare träda in och känna på att möta seriens absolut bästa lag, säger Robert.

Ett sista mål klarade Jitex av att göra två minuter före slutet när Sofie Hauptman sköt ett distinkt skott i mål.

En riktig fem-etta gör att Jitex nu bara behöver en poäng till för att vara helt klara för spel i Damallsvenskan 2010.
-Idag stämde allt, vi hade hög press och lät aldrig Vittsjö komma in riktigt i matchen. Tjejerna spelade riktigt riktigt bra och det är verkligen kul att se dem prestera på topp när det gäller, sade en påtagligt nöjd Jitex-tränare, Hans Prytz, efter matchen.
Publicerad 2009-09-13 kl 17:54