Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Söderettan: Jitex till Damallsvenskan "i kavaj"

Eftersom både Vittsjö och Öster förlorade sina matcher blev Jitex seriesegrare redan på lördagen utan att ha spelat sin match mot Halmia. Den går på söndagen på bortaplan.

Gamla anrika Jitex med bl.a sex SM-guld spelar åter i Damallsvenskan 2010.
Senast laget spelade i Damallsvenskan var 2006, då sejouren bara blev ettårig.

Även senaste gången laget tog klivet upp var det tränarduon Hans Prytz och Mats Heed som ledde laget. Huvudtränare Prytz tackade sedan för sig efter degraderingen året därpå men övertalades alltså att komma tillbaka inför årets säsong och lyckades då igen med konststycket att ta upp laget till högsta serien. Årets tränarteam har också innehållit Tapani Keino, fystränaren Jenny Ringquist och målvaktstränaren Magnus Sehlström.

- Prytz har en unik förmåga att få ut optimalt av varje spelare samtidigt som han lyckas skapa ett lag av individerna så det är ingen slump att han lyckats bägge gångerna han har försökt, säger Jitex nöjde sportchef Lennart Lindorsson.

Inför årets säsong gjorde Jitex en storsatsning och värvade bl.a fem spelare med allsvensk rutin från Kopparberg/Göteborg FC och värmländska mittfältsmotorn Elin Sandgren från Mallbacken. Det visade sig vara en lyckad satsning och laget är efter 18 omgångar fortfarande obesegrat med den imponerande målskillnaden 60-8. I laget finns också bl.a det unga mycket lovande löftet Kristin ”Krickan” Karlsson som i år också tagit steget in i F18-landslaget. Jitex innehåller också fyra spelare fostrade i de egna ungdomsleden och till skillnad från många andra elitlag har Jitex helt valt att avstå från utländska importer.

- Nu har tjejerna gjort sitt på plan, nu börjar matchen för oss i ledningen, säger sportchefen Lennart Lindorsson och syftar på allt det arbete som nu måste till i förberedelserna för den allsvenska återkomsten. En riktigt meriterad spelare i varje lagdel står på önskelistan, men Lennart Lindorsson vet också hur svårt det kan vara. - Dessutom har vi redan påbörjat arbetet med att förstärka vår organisation runtomkring laget, tillägger han.
- Vi lärde oss naturligtvis massor vid det förra allsvenska besöket även om det blev kortvarigt och de misstagen tänker vi inte göra om. Men just ikväll vill vi inte tänka så långt fram utan bara njuta av stunden och fira riktigt rejält. Det blir nog några Jitex:are som kanske flexar lite på måndag morgon.

Jitex håller sin segerfest på Hard Rock Cafe söndag kväll där festen pågår från ca kl 19.30 och hela natten.

Publicerad 2009-09-27 kl 01:10
Annons
Annons
Annons