Söderettan: Mallbackenspelare bröt benet

Dam

Mallbacken fick revansch på Tölö men glädje grumlades av att lagets bästa målgörare Linda Wallin bröt skenbenet i första halvlek.

Det är alltså slutspelat för i år för Linda. Det var hennes lillasyster Malin som gav Mallbacken ledningen redan efter 4 minuter.

- Inledningen av matchen var intensiv. Vi förlorade bortamötet med 0-3 efter årets sämsta insats. Alla var ivriga att inte släppa in Tölö i matchen, förklarar Mallbackens IFs tränare Stefan Persson.
Icke desto mindre lyckades Fridolina Rolfö kvittera ur flipperspelet som uppstod efter en hörna.
Julia Karlenäs är en av de yngsta A-lagsspelarna i Mallbacken (f-93), springer på alla bollar och den här gången fick hon lön för mödan genom att göra 2-1.
Bara ett par minuter in på andra halvlek ökade Linda Nöjd, en av Mallbackens bästa spelare för dagen, till 3-1.

En kvart kvar fick Tölö en straff när Isabella Bergh drogs omkull av Mallbackens målvakt Emelie Lundberg. Frida Svensson reducerade till 3-2 som blev slutresultat.
- Vi nådde inte upp till vanlig kapacitet. Det är lagspelet som gett oss framgångarna men i den här matchen var det för många som spelade för sig själva, säger Tölö IFs tränare Martin Skogman.
Först de allra sista minuterna hade Tölö chans till kvittering på två fasta situationer med mittbacken Jenny Enslöw i huvudrollen.
Publicerad 2009-08-23 kl 18:00