Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Söderettan: Pressen lättade för Linköping Kenty

I svår sidvind spelade Linköpings/Kenty till sig tre sköna poäng efter vinst med 2-1 mot topplaget Mallbackens IF.

Det var inget skönspel att tala om i matchen men mycket hjärta ifrån två krigande lag där Linköping/Kenty drog längsta strået.
-Det var en rätt jämn match men det känns som om Linköping/Kenty vann för att dom hade lite bättre fighterinstinkt idag, säger Mallbackens lagledare Krister Engström efter matchen.

Linköping/Kenty tog ledningen på en hörna i den 25:e minuten slagen av Maria Lindström och som Madelene Nordén nickade in.
I den 66:e minuten spädde ökade man ledningen till 2-0 genom Anna Törnvall. Ett liter turligt mål och ett av två mål som idagens match benämns som ett Zlatan mål, av tränarna. Ja, ni kanske minns Zlatan satte punkt emot Ungern, på ett underligt men härligt turligt sätt.
Likadant gick det till när Anna fick ett motlägg från målvakten, bollen slog tillbaka på Anna och in i mål.

Mallbackens reducering, i den 73:e, var liknande. Mittbacken Maria Svensson rensade men bollen tog på Ida Nordqvist och gick sen i en båge över en helt överrumplad målvakt och in i mål.

Då började Linköping/Kenty darra en aning.
-Inte konstigt säger lagledaren Thomas Servin.
-Vi har åkt på pumpen i flera matcher under slutminuterna. Idag behövde vi verkligen poängen och det känns mycket bra att vi stod emot fast Mallbacken satte press mot slutet.

Med tre omgångar kvar ligger ni precis över strecket och har ödet i egna händer?
-Ja och vi har nu fem poängs försprång till Eskilstuna United som ligger under strecket och som vi möter på bortplan i sista omgången. Det blir inte lätt men visst har chanserna ökat i och med dagens vinst, säger Thomas avslutningsvis.

Mallbacken å andra sidan är fast beslutna att fortsätta kampen om en andraplats?
-Det ska vi, meddelar Krister Engström.
-Vi har både Öster och Vittsjö kvar att möta på hemmaplan, en bevittnat svår match, eller hur Anette, säger Krister skämtsamt?
-Vi ska göra vad vi kan och en andraplats i Söderettan är väl inget dumt mål att ha i siktet, avslutar Krister.

Jodå, det är ingen lek att åka till Strandvallen långt in i mörkaste Värmland och spela match, det har många fått erfara, men det vet väl både Vittsjö och Öster vid det här laget.

Publicerad 2009-09-27 kl 18:27
Annons
Annons
Annons