Söderettan: QBIK knöt till säcken

Dam

Den här gången slarvade inte QBIK bort sin 3-0-ledning. Gauthiod besegrades på fredagkvällen med 4-0 (2-0).

QBIK-tjejerna, laget har en medelålder på bara drygt 18 år, hade lärt sig läxan från förra bortamatchen mot Linköping Kenty.

- Första halvlek spelade vi riktigt bra. Det har vi gjort i andra matcher också men fått för litet utdelning i poäng, säger QBIKs tränare Jan Svensson.
De båda första målen kom med ett par minuters mellanrum alldeles före halvtid. Hasna Mohamed och anfallskollegan Kimberley Boulus, som gjorde sin första match efter skadan mot Halmia, stod för dem.
De båda sista kom också med tätt mellanrum en kvart före slut. 3-0 sköt Hasna Mohamed på straff efter att Stina Björkström dragits omkull och minuten senare fastställde Elsa Hellstrand slutresultatet.

Även om hon inte hade särskilt mycket att göra i QBIK-målet gav Katie Loomis ett säkert intryck, givetvis också anfallsparet Mohamed-Boulus.
Särskilt gladde sig Jan Svensson åter Malin Barrulf lovande återkomst. Malin fick hela fjolåret spolierat när hon skadade sig redan i januari.
Publicerad 2009-05-29 kl 21:36