Som förgjort för Kristianstad

Dam

Genom två mål av Nazanin Vaseghpanah och ett av Lisa Björkvik tog Hammarby sin tredje raka seger och slog Kristianstad med 3-1.

Skottstatistiken visar (som vanligt i matcher där Kristianstad är inblandat) en rätt så jämn fördelning. 11-9 i skott på mål för hemmalaget, men i tionde matchen kom ändå tionde förlusten för skånskorna. Det började dock lovande. De bästa målchanserna hade gästerna.
I den 14:e minuten räddade Minna Meriluoto en frispark av Kristianstads Gudny Björk Odinsdottir till hörna. Två gånger efter detta kunde Finlands landslagsmålvakt rädda skott av Emma Sjödahl.
Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir led med sitt lag och försökte peppa spelarna med högljudda anvisningar. Sedan mattades spelet av något och när man redan trodde att första halvleken skulle bli utan mål gjorde Nazanin Vaseghpanah 1-0 till Hammarby efter passning av Madeleine Tegström. En litet turlig ledning efter 45 minuter.

I den andra halvleken var det dock ingen tvekan om vilket som var det bättre laget. Hammarby tog över mer och mer och blev belönat genom ett snabbt mål. Kicki Bengtsson skickade ett vältajmad inlägg från vänsterkanten och Lisa Björkvik ökade till 2-0.
Den i början så duktiga backlinjen i bortalaget blev all mer nervös och gjorde enkla misstag.
I den 56:e minuten räddade Minna Meriluoto med fötterna ett skott av Sofie Andersson. När sedan Madeleine Tegström åter hittade Nazanin Vaseghpanah blev det 3-0 efter en dryg timmes speltid och matchen var avgjord. Susanne Moberg kunde visserligen reducera till 3-1 i den 70:e minuten, men Kristianstad förmådde inte att resa sig tillräckligt för att komma nära en oavgjort.
Istället hade man tur och en duktig målvakt när Anna Lindbloms distansskott räddades av Brett Maron till hörna.
De bästa spelarna i hemmalaget var den dubbla målskytten Nazanin Vaseghpanah, Madeleine Tegström som vann många bollar på mittfältet och Minna Meriluoto som spelade en lysande match med viktiga räddningar speciellt i den första halvleken. I Kristianstad övertygade isländskorna Holmfridur Magnusdottir och Gudny Björk Odinsdottir.
Skånskorna måste nu satsa allt på de nästa två matcherna mot likaså nedlyttningshotade Stattena och Piteå. Hammarby kom mycket nära Djurgården i tabellen vilket leder till en Stockholms-final kommande söndag på Kristinebergs IP.

Text: Rainer Fussgänger
Publicerad 2009-06-06 kl 20:18