Stattena höll undan i seriefinalen

Dam

Stattena behåller sitt trepoängsförsprång i Söderettan före Jitex som fick nöja sig med 1-1 på hemmaplan i Mölndal.

Matchen kunde ha slutat med seger åt vardera laget utan att någon kunnat invända mot att det vore oförtjänt.
Stattena tog ledningen genom Mia Westerblad efter 35 minuter när hon nickade ett inlägg från Therese Pettersson i mål. Därmed går Mia upp i delad ledningen i Söderettans skytteliga tillsammans med Therese.
- Efter det målet ville vi så klart säkra bakåt, förklarar Stattenas tränare Thomas Persson.
Bara efter några minuter i andra halvlek kvitterade Therese Bjurenlind på nick efter en Jitex-kontring
Jitex hade ytterligare tre frilägen med Johanna Andersson och Sara Sjöstedt inblandade.
- Vi kom bättre runt på kanterna, säger Jitex tränare Benny Otter.

Rebecca Ljungdahl och Sara Sjöstedt var mycket framträdande i Jitex, Sara med många bollar bakom Stattenas backlinje.
I målet var som vanligt Maria Yatrakis en klippa.
Publicerad 2008-08-09 kl 20:31