Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Stattena tar ny sats med Malmö-tränare

- Vi kommer inte tillbaka till Damallsvenskan efter nästa säsong i Söderettan, men långtsiktigt finns det målet, säger Stattena IFs nye tränare Patrik Persson.

Helsingborgs-laget blev slagpåse i Damallsvenskan i år med bara en seger på 22 matcher. Man har tappat Hanna Pettersson som kom från KIF Örebro till Umeå IK. Finländska landslagsspelaren Jessica Julin har också lämnat.
Till dags dato har Stattena bara två nyförvärv, Dafina Memedov från Kristianstads DFF och Elin Johansson som kommer från Ljungby via LdB FC.
Patrik Persson kommer också via LdB FC Malmö men har haft hand om U-laget Malmö DFF. Han arbetar också på Procivitas fotbollsgymnasium.

Med tanke på årets facit för Stattena känns inte det här uppdraget som "mission impossible"?
- Nej vi har många spelare, faktiskt uppåt 40 vid en träning nyligen. Stattena har med farmarlaget Bluebirds knutit samarbete med Helsingborgs DFF. Vi ska givetvis komma ner till ett lätthanterligt antal spelare för A-lagstruppen.

Hur ser långtidsplanen ut?
- Siktet 2010 är bland de tre bästa i Söderettan och Damallsvenskan 2014. Då ska vi vara ett stabilt lag som etablerar oss där, säger Patrik Persson.

Publicerad 2009-12-17 kl 08:37
Annons
Annons
Annons