Storseger för Sunnanå

Dam

Sunnanå tog sin första seger på sex matcher och fick rejäl revansch på Umeå Södra. Det blev hela 5-0 till Sunnanå.

Segern i premiäromgången över Sunnanå är så här långt nykomlingarnas enda i Damallsvenskan.

Anna Bodén inledde med att skruva en hörna direkt i mål. Fem minuter senare ökade Perpetua Nkwocha till 2-0 och före halvtid gjorde Kicki Wiklund 3-0.
I andra ökade Johanna Lindahl till 4-0 och Kicki Wiklund till 5-0 på straff.

KIF Örebro vann över seriens andra lag under strecket Bälinge med 3-0
Maria Nordbrandt gjorde 1-0 efter 10 minuter. Leena Puranen ökade till 2-0 efter en halvtimme. En kvart före slut fastställde Hanna Pettersson KIF Örebros segerresultat till 3-0 på passning från Caroline Näfver som ersatte Maria Nordbrandt i andra halvlek.

Mest spännande var det i mötet mellan Kopparbergs/Göteborg och Linköping, som tog ledningen bara 4 minuter in i matchen genom Josefine Öqvist. Hemmalaget dominerade och hade bland annat hela 10 frisparkar mot bara tre för Linköping.
Lotta Schelin spelade från start och bytte först i mitten av andra halvlek men varken Lotta eller skytteligans ledare Sara Lindén hade någon lycka mot Hedvig Lindahl i Linköpings-målet.
Fem minuter före full tid avgjorde Jessica Landström matchen för Linköping med sitt 2-0-mål. På tilläggstid ökade Cristiane till 3-0.
Publicerad 2008-06-18 kl 20:30