Storskräll i Söderettan, Vittsjö-QBIK 7-2

Dam

Vittsjö GIK svarade för ett målfyrverkeri utan dess lika mot QBIK i Söderettan.I ett något blåsigt Vittsjö vann hemmalaget med hela 7-2 inför 196 åskådare i en av sina bästa matcher någonsin.

Första halvlek var jämn med chanser åt båda håll, den andra halvlek dominerades helt av Vittsjö.
Redan efter en minuts spel fick Vittsjös mittfältare Mia Carlsson - häromdagen uttagen i F18-landslaget - sin första chans men skottet smet strax över mål. Bättre gick det tre minuter senare för Erika Pettersson som blev framspelad av Ida Ohlsson och gjorde 1-0 bakom Laura Boyer i QBIK målet.
QBIK kvitterade genom nyförvärvet Allison Mallams framspelad av Hasna Mohamed. I 36:e minuten återtog Vittsjö ledningen genom Julia Thordsson som på egen hand från 15 meter sköt 2-1.

QBIK:s Hasna Mohamed tog sig lätt igenom på Vittsjös högerkant i första halvlek och det var därifrån QBIK skapade sina vassaste chanser. I andra halvlek flyttades Hasna ner som back och det öppnade för Vittsjö på högerkanten.

Fyra minuter in på andra halvlek sköt Emma Sjödahl 3-1 otagbart från 30 meter och det blev inledningen på ett riktigt målfyrverkeri för Vittsjö. Julia Thordsson ökade till 4-1 i matchens 56:e minut framspelad av Emma Sjödahl.
När QBIK:s bäste spelare för dagen Hasna Mohamed blev nerdragen i straffområdet tvekade inte domaren Åsa Marie Olsson från Staffanstorp att blåsa straff.
Elsa Hellstrand satte straffen bakom Sonja Fransson i Vittsjö målet i 67:e minuten. Fyra minuter senare ökade Vittsjö till 5-2 genom Emma Sjödahl.
Matchens lirare Julia Thordsson gjorde sitt tredje mål för dagen när drygt tio minuter återstod. Det var efter Vittsjös sjätte hörna. 7-2 kom i 84:e minuten när Erika Pettersson tråcklade in bollen bakom Laura Boyer.
Tre spelare utmärkte sig speciellt i Vittsjös lag, Emma Sjödahl, Erika Pettersson och Mia Carlsson.

Vittsjös assisterande tränare Mats ”Mulle” Karlsson, för dagen huvudtränare, hade detta att säga efter matchen.
- Vi gör många mål. Spelmässigt presterar vi en bra andra halvlek. Vi har tre spelare på topp, Emma Sjödahl, Julia Thordsson och Erika Pettersson. Första halvlek var jämn. QBIKs Hasna Mohamed hade vi problem med att stoppa..

Text: Anders Bystedt

Publicerad 2008-08-09 kl 18:50