POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Största segern i år för Linköpings FC

Kristianstads DFF blev utspelat när man tog emot serieledarnde Linköpings FC. Linköping bjöd på härlig underhållande fotboll inför de 1131 åskådare som sökt sig till Vilans IP.

De fick se sju mål - samtliga Linköpings.

Det första kom redan efter mindre än två minuter genom Kosovare Asllani framspelad av Maria Karlsson. Andra hörnan (av totalt 14 för Linköping i matchen) blev betydligt farligare när Caroline Seger nickade bollen över mål.

Kristianstads första målchans kom efter 12 minuters spel då Johanna Rosén hittade Frida Pettersson, men bollen gick långt utanför. Linköping ökade till 2-0 i 18:e minuten åter var det Kosovare Asllani som höll sig framme på passningen från Maria Karlsson och satte bollen bakom Maria Edman i Kristianstads mål efter att han reflexräddat "Kosses" första närskott.

Mitt i halvleken hade Kristianstad en fin möjlighet till att reducera, då Johanna Jönsson spelade fram Susanne Moberg vars skott gick utanför. Efter 38 minuter hittade Sofie Persson Susanne Moberg som fick på ett riktigt kanonskott som tog i ribbans underkant och ut. Tre minuter före halvtid fick Linköping frispark snett utanför Kristianstads straffområde. Anna-Kaisa Rantanen sköt och på returen höll sig Daniela framme och dundrade in 3-0 otagbart.
- Vi hade behövt fått utdelning på någon av chanserna innan Linköping gjorde 3-0. Det var tungt att gå in till halvtidsvila med de siffrorna, sade KDFFs tränare Ulf Palmqvist efteråt.

Linköpingsspelarna var inte mätta. Sju minuter in på andra halvlek avlossade Daniela på nytt stora bössan strax utanför Kristianstads straffområde. Bollen tippades till hörna och efter den höll sig Caroline Seger framme och ökade till 4-0.

Petra Larsson byttes in i den 57:e minuten och bara en minut senare sköt hon 5-0, ett läckert mål eftersom Kosovare Asslani först slog inlägget till Jessica Landström som klackade fram bollen till Petra Larsson.
I den 71:a matchminuten hade Maja Krantz (som spelade på avstängda Josefine Öqvists position) ett stolpskott. Ytterliggare en Linköpings-inhoppare fick göra mål nämligen Lisa Nilsson som byttes in i den 73:e matchminuten. Hon gjorde 6-0 i den 79:e framspelad av Maja Krantz. Jessica Landström fastställde slutresultatet i 85:e minten då hon iskallt väntade ut Maria Edman och slog in 7-0.

Daniela utsågs till bortalagets bäste spelare och Sofie Persson till hemmalagets bäste.
- Vi var rejält revanschsugna efter förlusten mot Umeå IK i onsdags. I motsats till då agerade vi som ett lag mot Kristianstad, sade Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson efteråt.
Vad betydde det att Umeå IK tappade poäng mot Djurgården på lördagen?
- Vi såg matchen tillsammans i teve och det resultatet var givetvis bra för oss. Nu har vi taktpinnen. Umeå hade den mot oss. Jag bedömmer dock att vi har ett tuffare avslutningsprogram än Umeå och vi aktar oss för att ta ut något i förskott. Jag är förstås mycket nöjd med att vi gör sju mål här i Kristianstad.

I våras förlorade Kristianstad bara med 2-0 i Linköping.
- Vi blev överkörda på innermittfältet, konstaterade Kristianstads DFFs tränare Ulf Palmqvist.
- Susanne Moberg var tillbaka efter avstängning och antogs ha de piggaste benen, därför satte jag henne som yttermittfältare. Det här var vår tredje match på en vecka och det visade sig för tufft för oss eftersom Linköping dessutom var den särklassigt svårare motståndaren.
Om en vecka tar Kristianstads DFF emot AIK som också är på gång, hur djupt sätter sig det här utklassningsnederlaget?
- Vi har åtminstone en vecka på oss att glömma det och hämta oss. Det blev alltför enkla mål vi släppte in på slutet.

Text: Anders Bystedt & Thorsten Frennstedt

Publicerad 2008-09-07 kl 21:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå