Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sundhage svar på klubbarnas oro: "Vi gör så gott vi kan"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Klubbarna vädjade att Pia Sundhage skulle vila sina spelare i Algarve, istället började lägret med uthållighetstester där spelarna tog ut sig till max.
– Vi gör så gott vi kan, säger Pia Sundhage om klubbarnas oro.

Inför lägret på Algarve vädjade klubbtränarna i Damallsvenskan att spelarna skulle få vila och inte slita ut sig.

– Det är klart att det blir en hög belastning på spelarna och risken för skador ökar, sa Linköpings tränare Martin Sjögren till Fotbollskanalen innan lägret.

Rosenborgs tränare Markus Tilly håller med sin tränarkollega och litar på att landslaget vet hur man ska belasta spelarna så det inte riskerar något.

– Jag litar på att det finns kloka människor i landslagsledningarna. De vet att det blir hård belastning på spelarna och att det kommer viktiga matcher efter landslagsturneringen, sa han till Fotbollskanalen.

Första dagen på landslagslägret inledes med hårde uthållighetstester där spelarna fick ta ut sig till max. Nu svarar Pia Sundhage på oron från klubbarna

– Vi gör ett bra jobb då vi kör med GPS och pulsklockor, så vi är noga med att ingen helt ska ta slut och framförallt inga skador.  De senaste åren som vi varit här har vi varit försiktiga med att ingen spelar för mycket. Jag tycker till och med att vi har coachat bort en och annan seger eftersom vi varit noga med lämna tillbaka spelarna till klubbarna. Så vi gör så gott vi kan.

Så oron hemifrån är inte befogad?

– När det gäller svenska landslaget så tycker jag att vårt medicinska team gör allt för att de ska vara pigg och friska. Det kommer nog inte vara någon som spelar varje match, till skillnad från det amerikanska landslaget där flera spelar varenda match. Men till hänsyn till klubbarna så har vi inte gjort så med det svenska landslaget.

Publicerad 2015-03-03 kl 23:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons