Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sundhage tvekar inför förlängning: "På ett sätt har jag misslyckats"

Foto: SCANPIX

Nästa år löper Pia Sundhages kontrakt ut. Och just nu talar ingenting för en förlängning.
- På ett sätt har jag misslyckats i mitt jobb, säger hon till DI Weekend.

Den svenska landslagslegendaren hyllades som en hjälte när hon efter fem succéartade år i USA valde att ta över Blågult. Och under EM på hemmaplan gick det också bra för Sverige, även om den blivande mästaren Tyskland blev för svår i semifinalen och gav värdnationen respass. Nu stundar snart VM i Kanada, och frågan är om den turneringen blir Pia Sundhages sista insats som förbundskapten.

Hon tycks minst sagt tveka inför en fortsättning.

– Det kommer att bli svårt att få mig att stanna, säger Sundhage till DI Weekend.

– För det första är det för lite tid på fotbollsplanen för mig, även om man får jobba med de bästa. Men jag tycker att jag har misslyckats med en sak, och det är samarbetet med våra föreningar i Sverige. Det är frustrerande när jag inte når fram, då kanske det är bättre att kliva av.

Framför sig ser hon nu tre möjliga alternativ. Ett skulle kunna vara att fortsätta inom damfotbollen, och i så fall leda en elitklubb med allt vad det innebär av dagliga träningspass och ett långsiktigt arbete med samma grupp. Ett annat skulle kunna vara att kliva in i herrfotbollssfären, där Sundhage är inställd på att till en början jobba som assisterande tränare under ett par säsonger innan hon eventuellt tar ett huvudtränarjobb.

Men den tredje möjligheten verkar kittla rejält.

– Det jag tänker mest på och som känns mest spännande är att vara i en förening som står för någonting. En klubb där alla får plats, som är styrd av solidaritet och där man använder fotbollen som ett sätt att lära om livet. Det kan låta patetiskt och filosofiskt, men jag menar verkligen det, att lagandan får styra. Tänk att få vara i en sådan klubb, på en fotbollsplan - inte på ett kontor. I den bästa av världar skulle jag träna tjejer och killar samtidigt, säger Sundhage.

Publicerad 2015-03-27 kl 08:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons