Sunnanå satte käpp i Linköpings-hjulet

Dam

Sunnanå stod för den stora överraskningen i söndagens matcher när man spelade 2-2 mot Linköpings FC som därmed även teoretiskt är borta ur guldstriden och t o m kan tappade andraplatsen.

Inte sedan Djurgården spelade 3-3 borta mot Umeå IK för en månad sedan har något lag överraskat mot kvartetten i toppen.
Linköping hade ledningen två gånger men tappade.
- Det var ingen bra insats från vår sida, det saknades energi, säger LFCs tränare Daniel Pettersson.
Petra Larsson gav Linköping ledningen på frispark efter 35 minuter men på tilläggstid i första halvlek kvitterade Lisa Renberg när Hedvig Lindahl tappade bollen efter en hörna.
- Den motgången var inte vad vi behövde ha med oss in i omklädningsrummet, tillägger Daniel Pettersson.
Redan efter landskampen i veckan kunde konstateras av Jessica Landström inte skulle kunna vara med p g a en skada hon ådrog sig i knäet. Magnetröntgen visade att det blir nödvändigt med ett mindre ingrepp för att åtgärda brosket.

En kvart in på andra halvlek fick Maria Karlsson stiga av också för knäskada.
Då hade dock Linköping återtagit ledningen på en straff som fick Sunnanås tränare Rainer Eskelinen att nästan gå i taket.
- Josefine Öqvist blev tacklad i straffområdet men höll balansen, väntade på en signal som inte kom, föll, tog med handen och då kom signalen - inte för hands utan straff till Linköping!
"Jossan" tog själv straffen.
Bara två minuter senare kvitterade Lina Johansson för Sunnanå efter en snabb omställning. Carina Holmberg nickade fram bollen till Lina som själv nickade i mål.
- Vi missade frilägen där vi borde ha avgjort, säger Daniel.
- Sunnanå var helt enkelt hetare än oss. Vi var två lag som båda ville vinna.
Sunnanå fick ställa upp ett nytt mittlås eftersom både Rebecca Smith och Sanna Frostevall var skadade. Mirjam Marklund och Alexandra Nilsson ersatte.
Publicerad 2008-10-05 kl 23:00