Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Susanne Erlandsson hedrad på hemmaplan

I samband med första i handbollsmatchen i Halmstads nya arena på Sannarp mellan Drott och Redbergslid fick hemmapubliken tillfälle att applådera en lokal fotbollsprofil.

Susanne Erlandsson blev mottagare av Swedbanks stipendium som Årets idrottskvinna i Halmstads kommun. Stipendiet är på 5.000 kr.
Hon spänner över hela skalan i både tid och rum från att ha spelat i Sveriges första damlandskamp 1973 till förtroendeposter i såväl internationella som europeiska fotbollförbunden. Samtidigt har Susanne hunnit med att bl a vara flicklagstränare i hembyn Haverdal. Kontakten med gräsrötterna har hon inte tappat varken bokstavligt eller bildligt. Ordförandeskapet i Elitföreningen Damfotboll hamnar någonstans i mitten.

- Roligt att bli umärksammad så här med mycket folk (c:a 4.000) på läktarna, men de kommer nog mest att minnas att matchen försenades i 40 minuter innan man fick fart på belysningen igen inför andra halvleken, skrattar Susanne.

Du verkar vara ett under av planeringsförmåga eftersom du även är lärare på Katrineholms folkhögskola?
- Nyckelordet är framförhållning. Just nu håller jag på att lägga schema för vårterminen. Jag vet redan för hela nästa år när vi ska ha våra möten i SvFF. Det blir ofta att jag åker till Stockholm en gång i veckan ibland mer. Sedan har vi mötesveckor i FIFA och UEFA i Schweiz, en och annan landskamp dessutom.
Susannes avkoppling är hennes häst Marcell. Under ridturerna hinner hon samla tankarna.

Publicerad 2009-12-28 kl 15:09
Annons
Annons
Annons