Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sv Cupen: Äntligen målfest för Kristianstad

Dam 2009-05-21 kl 21:54

Med stärkt självförtroende kunde Kristianstads DFF återvända från Södra Sandby efter att ha vunnit med 9-0 (4-0).


Med två minuters mellanrum slog Emma Sjödahl till i början av matchen och därmed var den avgjord. Antonia Göransson bröt in från vänsterkanten och sköt 3-0 krysset. Synd att ett självmål skulle ge 4-0 strax före paus. Det säger inget om att S Sandbys målvakt Sofia Frindberg, nyförvärv från Ljungby, faktiskt var en av sitt lags bästa. I synnerhet hennes fotparader räddade hemmamålet från betydligt fler påhälsningar.
Utespelarna fick jaga boll och det var nästan tidsinställt att Kristianstad skulle öka på sin ledning i slutminuterna när orken tröt och så skedde också. Först ökade Susanne Moberg till 5-0 en kvart in på andra halvlek. Mellan 71:a och 77:e minuten växte S Sandbys underläge till 0-8 när Emma Sjödahl gjorde sitt tredje och Susanne Moberg sitt andra mål. Inbytta Sofie Andersson gjorde 8-0. När Veronica Persson även gjort 9-0 började fick matchen nytt liv. Allsvenskorna jagade tvåsiffrigt och jumbolaget i div 2 sydöstra stred för att undvika förnedringen. Pernilla Falks skott i stolpens utsida var det närmaste Kristianstad kom.

ANNONS

S Sandby IFs tränare Cliffton Lindström konstaterar att så här stor är skillnaden mellan div 2 och Damallsvenskan.
- Dessutom kan jag tillägga att div 2 sydöstra är bättre än sydvästra varifrån vi överlyttades i år. Vi har bara vunnit en match där.

S Sandbys bästa utespelare var Therese Andersson som hann att bryta flera av Kristianstads uppspel på vänsterkanten till Antonia Göransson.
Kristianstad vilade några ordinarie spelare i startelvan, bl a Sofie Persson inför nästa seriematch, Sunnanå borta på söndag.
- Vår viktigaste träning nu är den mentala, vi måste tro på att vi kan vinna, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdóttir.

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto