Sv Cupen: Målskytt i sin come-back

Dam

Måltorkan för Piteå IF bröts genom vinsten med 3-0 (2-0) över Umeå Södra. Extra roligt var det för Lina Johansson som gjorde det första målet.

Efter sin långa skadefrånvaro hade Lina bara spelat en halvlek med PIFs farmarlag när hon nu gjorde sin riktiga come-back.
- Och dessutom var bäst på plan, tillägger tränare Peter Grundström.
- Första halvlek spelade vi riktigt bra, hade bra rörelse i laget. I andra sjönk Umeå Södra tillbaka och matchen tappade i kvalitet.
Det tog bara tre minuter på plan för Lina att göra 1-0. Två minuter senare prickade Lena Blomkvist ribban. Hon hade ytterligare bra chanser liksom 2-0-skytten efter 24 minuter Emma Thall.

Andra halvleks mål sköt Janina Marklund en kvart före slut stolpe in.
Emma Gustavsson, 16, i PIF-målet höll alltså nollan och får förtroendet även i söndagens seriematch mot Kopparbergs/Göteborg på bortaplan.
Publicerad 2009-05-21 kl 19:36