Sv Cupen: Vasalund nära nå förlängning

Dam

Leena Puranen avgjorde på nick till 2-1 för sitt Hammarby när de flesta redan hade räknat med en förlängning mot Vasalund.

Det var en rätt ordinär cupmatch på Skytteholms IP.

Allsvenska Hammarby vilade Annica Svensson, Elin Sölveskog, Johanna Andersson, Madeleine Tegström och hade Leena Puranen och Kicki Bengtsson på bänken medan trean i Norrettan spelade i stort sett med ordinarie startelva.
Vasalund var taggat, pressade bra och gjorde ett snabbt ledningsmål när Minna Meriluoto inte lyckades hålla fast bollen i den sjätte matchminuten. Jessika Sundh rullade in den till 1-0 för hemmalaget.

Hammarbys starkaste period i matchen mellan den 20:e och 30:e minuten ledde till flera farligheter och ett antal bra räddningar av målvakten Sena Mujezinovic, den mest avancerade var när hon boxade bollen till hörna efter skott av Nazanin Vaseghpanah.

Därefter mattades Hammarby. Trots det kvitterade man. Matchklockan visade 44:13 när Lisa Björkvik lobbade in 1-1.

Efter en dryg timmes spel bytte Hammarbys tränare Daniel Kalles-Pettersson in Kicki Bengtsson, Leena Puranen och Nina Hietanen samtidigt vilket stundtals satte mer press på Vasalunds ivrigt slitande backar.
När speakern förklarade att matchen skulle fortsätta med förlängning och straffar ifall resultatet skulle stå sig hamnade ett inlägg av Kicki Bengtsson mot bortre stolpen hos Leena Puranen som blev helt fri och lätt nickade in 2-1.

Det blev Hammarbys första vinst i en tävlingsmatch sedan den förste april och på det sättet viktigt inför söndagens hemmamatch mot Stattena i Damallsvenskan. Vasalund stod väldigt bra upp mot den allsvenska motståndaren. Visar man samma anda mot Tyresö FF på lördag kan det bli en riktig spännande toppmatch i Norrettan.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-05-21 kl 19:09